YENGEÇ BURCUNDA YENİ AY: YA HAKİM! (10 TEMMUZ 04:20)




Yeni Ay Yengeç burcunda aile, vatan ve ebeveyn ile ilgili konuların ön plana çıktığı, duyguların ve iç dünyanın, hislerin ve manevi duyuşların önem kazandığı bir ay olacak. Siz yine de siz olun gereksiz duygu krizlerinden, duygu manipülasyonlarından kendinizi ve çevrenizi koruyun aman! Zira Oğlak burcundaki Pluto karşıtlığı ile bu süreç ciddi anlamda manipülatif güç savaşlarına odaklı, duygu krizleri ile yönetimin açığa çıktığı bir süreci ifade ediyor.

Vatan, millet, Sakarya diyerek toplumun hislerinin manüple edilmesi, kullanılması da mümkün. Dönüşümün özünü temsil eden Pluto, toplumun bu duygu ve hislerinin kontrol edilmesi amacı güttüğü müddetçe asla amacına ulaşamayacak. Baskı ve kontrol odaklı duygusal krizler gerek yönetimde gerekse toplum içinde çokça kullanılacağa benzer.

Bu sürecin olumlu kullanımı ancak, hislerin ve duyguların hakikatine inerek, insanları ya da toplumu kullanma ya da gütme amacından çıkmak ve gerçek bir yönetimle olması gereken toplum ve düzen amacına yönelik kuralları, toplumun ihtiyacına yönelik "hikmet" gözetilerek, hakikatine en uygun bir biçimde uygulamaya koymak esasına dayanır. 

Bu olmadığı sürece toplum, ucuz menfaatlerin gözetilmesi amacı ile duygu ve hislerin kontrol altına alındığı basit ve sıradan ve kolayca manipüle edilen bir topluluk olmaktan öteye geçemeyecek malesef. Kuşanılması gereken hakikat ve hikmet ahlakı yerine duygu krizleri ile yöentilen bir toplum ne fikir ne de anlayışta bir sıçrama yaşayamaz elbet. 

Oysa sürekli tekrar ettiğimiz dönüşüm ve küllerinden doğan Anka kuşu sembolizmi Pluto, toplumun ve insanların çürüdüğü, kokuştuğu bir sistemin kölesi olmaktan öteye gidemeyecek, Korkular ile krizler ile ülkeyi yönetenlerin kuklası olacaktır. Burada insana düşen vazife, sistemin ve yönetimin üstlenmediği ve almadığı sorumluluğu üstlenip gereken dönüşümü kendi ve çevresi için gerçekleştirmeye azmetmek ve bu uğurda gereken mücadeleyi korkusuzca vermek olmalı. 

Uranus Boğa sextilinin de etkili olduğu Yeni Ay, güvenlik, bağlılık, sadakat ve maddi güvence konularının sıradışı ve geleneksel olmayan çözümler, formlar, yaklaşımları ile gündeme gelerek, farklılık oluşturma isteği artarken, inat etmek, değişime direnmek yerine öncülük etmek, öncü olmak, çözüm üretmek, sorun ve krizlerin aşılabileceği fırsatları kollamak için güzel bir Ay olsun dilerim!

Wasat sabit yıldızının eşlik ettiği Yeni Ay, Al Hena menzilinde, 

El HAKİM ESMASININ KUVVETİ İLE GERÇEKLEŞİYOR.

Wasat yıldızı 18 derecede Saturn doğası ile rezalet, harabe, felaket, şiddet, kötülük, yıkıcılık etkisini aktif ederken, kimyasallar, zehirler ve gazlarla ilgilidir der, Vivian Robson.


Güneş ve Ay ile zayıflık, güçsüzlük ve bir çok sefaleti gündeme getiren Wasat yıldızı maddi ve manevi tedbirlerin alınmasının zorunluluğunu işaret ediyor. 


Türkiye haritasında 12. evde aktif olan Yeni Ay;

hastaneler, hapishaneler, hırsızlar, bakım evleri, gizli örgütler, morglar, petrol işçileri, ibadethaneler gibi konular üzerinde dönerken, gizli konuların açığa çıkışına, suret buluşuna şahit olacağız. 

Türkiye haritasınınVenüs'ü ile 5. evde üçgen açı yapması, kadınlar yoluyla gelebilecek destek, yardım ve sosyal başarılar yoluyla meydana çıkabilecek sıkıntı ve sorunların aşılabilmesi umut edilir. Bu kanalların güçlü olması Türkiye haritasının en önemli kuvvetlerinden biri olarak görülür. 

Venüs Jüpiter kavuşumunun Yeni Ay ile olumlu görünümü, kadın hareketlerine ve başarılarına, güçlü ve sıra dışı çıkışlarına destek veriyor. Yine Türkiye haritasında Merkür Saturn kavuşumuna Kare açı yapan Yeni Ay, yöneticiler ve otorite ile ilgili zorluklar, sıkıntılar ve baskılar, spekülatif gelişmeler, gençler ile ilgili  ilgili sıkıntılar ve hadiseler gündemi meşgul edebilir. 

Hakim esması Suret mertebesinde gizli  kalmış konuların, ilmin,bilginin açığa çıkışı ile ilgili hikmeti ve sanat çalışmalarına desteği, resim sanatını ve sırra hakim olma marifetine destek verir, layık olana...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GÜNEŞ MERKÜR KAVUŞUMU -CAZİMİ- ZUBENESCHAMALİ YILDIZI ... ADALET SAVAŞÇISI DOLUNAYI

AY BELDE MENZİLİNDE ; NUNKİ VE ASCELLA

KOÇ VE BALIK BURÇLARININ STELYUMUNDA İKİ DEHA